גיבוי לתמונות או לא להיות...
- קרין מגן צלם/ צלמת אירועים
- Nov 25, 2015
- 2 min read

איזה באלאגן... לפני שבוע הטלפון שלי קרס ...
קיבלתי הודעה שהטלפון לא יכול לזהות את כל אנשי הקשר שלי ושהוא יוצר לי רשימה חדשה נקייה . מסתבר שרשימת אנשי הקשר שהייתה שמורה לי על הטלפון עצמו כבר 5 שנים ושעברה אצלי מטלפון לטלפון נמחקה. הצלחתי לשחזר רק מספרי טלפון שהיו לי בגוגל דרייב . כמובן שעד היום עדיין אני מקבלת אס אם אסים ממספרים שאני לא מזהה ולאט לאט מנסה ללקט בחזרה את כל המספרים
האבודים. בעקבות זאת בטלפון החדש שלי כל המספרים מגובים דרך הגוגל דרייב ואני יכולה לישון טוב בלילה ..אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם היה מדובר במסמכים/תמונות חשובות.
אם תעצרו שנייה ותחשבו תראו שהטלפון והמחשב שלכם מלא בתמונות שאין להם גיבוי.אחת הדוגמאות הטובות ביותר הן תמונות חתונה , בדרך כלל זוגות שמקבלים את התמונות על דיסק מעתיקים אותן לתיקיה במחשב ושוכחים , בימינו גם לא כולם מזמינים אלבום כך שהדיסק והקבצים הם התיעוד היחיד לכך שהתחתנו מעבר לכתובה. אני לא רוצה לחשוב מה יכול לקרות אם יקרה למחשב שלהם מה שקרה לטלפון שלי. (שלא נדבר על זה שאורך חיים של המדיה האופטית קצר מאוד).
אז מה עושים? איך מגינים על עברנו המתועד? איך דואגים לכך שגם ילדינו ונכדינו יוכלו להנות מהתמונות הנהדרות? למזלנו היום יש פתרונות קלים וזולים, ניתן לגבות חומרים על גבי הארד דיסקים חיצוניים וכן בשירותי ענן כגון גוגל דרייב, דרופבוקס וכדומה. אם אתם עומדים להתחתן, אתם בטח מתחילים לחוש אי נוחות בכל הקשור לגיבוי התמונות העתידיות שלכם , וטוב שכך. על כן , אני ממליצה לכם לדבר מבעוד מועד עם הצלם שלכם ולדאוג לגבי נושאי הגיבוי. האם הוא מגבה, היכן הוא מגבה, האם ישלכם גישה לגיבויים? לכמה זמן הוא מגבה? ובכלל, ככל שתשאלו יותר שאלות בנושא הזה תהיו רגועים וערוכים יותר .
Comments